Prajitura fina de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 7309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr faina
  • Pentru sosul caramel
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 100 ml smantana
  • zeama de lamaie, dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura fina de ciocolata:

Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de foaie de copt, apoi unge-le din nou cu ulei.
Topeste ciocolata cu untul la bain-marie.Bate ouale cu zaharul pana se ingroasa.Adauga faina si compozitia cu ciocolata topita , apoi amesteca pana la omogenizare.Toarna compozitia obtinuta in vase si da-le la rece pentru 15-30 minute, sau le poti pastra la frigider pana cand esti gata sa le dai la copt.
Pentru sosul caramel, pune zaharul impreuna cu o lingura intr-o cratita, pe foc potrivit.Lasa-le sa fiarba pana cand zaharul se caramelizeaza.Adauga untul, amesteca, apoi adauga smantana si amesteca totul bine.Adauga putina zeama de lamaie, dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit